maandag 20 mei 2024

Even voorstellen

Laten we ons even voorstellen

Ben Bochanen is naast vinyl liefhebber ook een groot fan van oude auto’s. Met name de Volkswagen kever ligt hem na aan het hart. Daarnaast is hij altijd in voor een feestje en daarvan zijn de twee Back To Vinyl parties de jaarlijkse hoogtepunten. Samen met Harry Kemp maakt hij er elke keer weer een spetterend gebeuren van in het Classic Rock café. The Golden Earring, Status Quo, AC/DC, Meatloaf, Marillion, hij draait ze allemaal.

Harry Kemp is de sidekick van Ben. Samen schotelen ze je de mooiste muziek voor en laten je wegdromen naar lang vervlogen tijden, inclusief de kraakjes en overslaande naalden. Je gaat naar huis met het gevoel dat je weer even 18 bent, de volgende morgen weet je wel beter 😁. Maar o, wat heb je genoten van Pink Floyd, Queen, Bon Jovi en Alice Cooper.

Ariejan Boon zorgt er samen met maatje Lykele voor dat de oude discosfeer weer herleeft tijdens Back To Vinyl. Disco, soul, funk en reggae komen allemaal aan bod. Met moeite krijgen ze de stapel verzoekjes weggewerkt. Michael Jackson, Chic, ABBA, Marianne Rosenberg (jaja, hoe fout kan het worden) en Donna Summer. Ze komen allemaal voorbij.

Lykele Bokhorst draaide al plaatjes toe hij 6 jaar was. Op zo’n mono pick-up met afneembaar deksel (dat was de speaker) luisterde hij naar de verhaaltjes die je kreeg bij de aankoop van een pakje Brio boter. Brio verdween maar de liefde voor het vinyl is gebleven en samen met Ariejan, Dan Hartman, Lime, Baccara (het kan dus toch fouter), Patrick Hernandez en Gary’s Gang maakt hij er een dolle boel van.